Reducing Visual Overload in the ED (Emergency Dept)

photo by: healthcaredesignmagazine.com

When considering Emergency Room Design the Cleveland Clinic took into consideration patient stress created by a visually overstimulating environment when making architectural and design changes to it’s emergency department. Strategies were implemented both inside and out to reduce visual overload and contribute to a sense of ease. Color schemes, materials, and lighting and were chosen for their impact on serenity. Organization and the reduction of clutter were incorporated into the design.  The goal is to decrease being overwhelmed by the “visual noise”  and transform it into something that is understated and contemporary. Read the full article for details on the atrium, finishes and materials used in the completed project.

Read the original article here:
Reducing Visual Overload In The ED